Ingrediënten
- 250 gram zwarte rijst
- 400 gram sperzieboontjes
- 1 stengel citroengras
- 4 kaffir lime blaadjes
- handje amandelschaafsel
- 400 ml kokosmelk
- 2 flinke el groene curry
- 200 gram gepelde rauwe garnalen
- 1 avocado
Boem, kleurexplosie op je bord met deze hele groene curry met groene groenten en zwarte rijst! Lekker met wat garnalen maar voor de vegan versie laat je deze gewoon weg.
Bereiden
Kook de rijst met een beetje zout volgens de aanwijzing op de verpakking.
Blancheer de sperzieboontjes een paar minuutjes, ze mogen niet helemaal gaar zijn, ze garen straks nog even door in de curry.
Verwijder het buitenste blad van het citroengras en kneus de stengel.
Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan tot het licht verkleurd.
Verwarm de kokosmelk in een grote soeppan. Roer de groene curry erdoor.
Voeg het citroengras en de limoenbladeren toe. Laat even trekken.
Voeg de boontjes en de garnalen toe. Laat even meegaren.
Verwijder het citroengras en de kaffir lime blaadjes.
Snijd een avocado in dunne schijfjes.
Schep de curry op de borden. Verdeel de avocado erover en garneer met amandelen.
Schep de zwarte rijst erbij. Smullen!