Ingrediënten
- 2 verse rode pepers
- stukje verse gember
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 stengel citroengras
- 2 tl rietsuiker
- 1/2 tl gedroogde chilipeper
- 1 tl korianderpoeder
- 1 el druivenpitolie
- 2 el vissaus
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 250 ml groentebouillon
- 2 kaffir lime blaadjes
- 1 kleine pompoen
- 1 aubergine
- 3 aardappelen
- 4 eieren
- basilicum
Benodigdheden
Keukenmachine
Bereiden
Begin met het maken van de curry.
Hak de rode pepers, de geschilde gember, de gepelde sjalotjes en de ontvelde knoflooktenen in grove stukken.
Verwijder het buitenste blad en de uiteindes van de stengel citroengras en hak in ringen.
Doe alles in de keukenmachine en voeg rietsuiker, gedroogde chilipeper, korianderpoeder, olie en vissaus toe.
Maal alles in de keukenmachine tot een fijn geheel.
Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
Snijd de pompoen in parten, verwijder de zaden en de pitten. Verwijder de schil van de parten met een dunschiller. Snijd de pompoenparten in stukjes. Snijd ook de aubergine in blokjes.
Fruit de curry 5 minuten in een grote pan met dikke bodem en blijf goed roeren.
Voeg de kokosmelk, de groentebouillon en de kaffir lime blaadjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de groente toe aan de curry en laat deze in 20 minuten gaar worden op middelhoog vuur.
Laat de eieren 10 minuten koken zodat ze hard zijn. Pel en halveer ze.
Als de curry gereed is schep er dan voorzichtig de gehalveerde eieren door én een flinke hand vol basilicum.
Verwarm de curry nog een paar minuten en voeg naar wens nog een scheutje vissaus en / of een snuf chilipeper toe. Verwijder de kaffir lime blaadjes.
Garneer met basilicum en serveer met basmati rijst.