45 min
6 personen
Een gezonde Italiaanse maaltijdsoep bomvol verse groente. Een ideaal gerecht als je voor een grote groep mensen kookt (sinterklaasavond, studentenhuis, kinderpartijtje - om maar eens wat te noemen). Serveer er (glutenvrij) stokbrood bij en je hebt een volwaardige maaltijd. En ook nog eens heel betaalbaar!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 stronk broccoli
  • 1 prei
  • 10 worteltjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 2 el olie
  • 3 takjes verse tijm
  • 2tl gedroogde oregano
  • 3 takjes verse basilicum
  • 1 pakje tomato fritto
  • 1 liter heet water
  • 1 tablet groenteboullion (liefst van Zonnatura, die is niet zo zout)
  • 200 gram feta
  • 15 zwarte olijven

Bereiden

Was de groente. Hak de worteltjes, de broccoli en de courgette in stukken. Snijd de prei in ringen, snipper de ui fijn en doe de knoflook in de knoflookpers.
Verhit de olie op een zacht vuurtje in een grote pan en  voeg de ui, prei en knoflook toe. Fruit zo’n 3 minuten zachtjes. Voeg vervolgens de worteltjes, broccoli en courgette toe. Laat het geheel 4 minuten doorbakken tot de groente een beetje zacht is geworden.
Voeg het hete water, de bouillontablet en de tomato fritto toe. Snijd de verse kruiden fijn een voeg deze samen met de oregano toe aan de soep.
Laat op middelmatig vuur ongeveer 20 minuten zachtjes koken totdat alle groente gaar is.
Snijd de feta in stukken en halveer de olijven. Voeg ze vlak voor het opdienen toe aan de soep. Proef en voeg indien gewenst zout en zwarte peper uit de molen toe.

N.B. voor een FODMAP-arm gerecht de knoflook en ui achterwege laten en van de prei alleen het groene deel gebruiken.

Italiaanse-tomatengroentesoep-Chef-ErnstItaliaanse-groente-tomatensoep-Chef-ErnstItaliaanse-tomaten-groente-maaltijdsoep-Chef-Ernst

Chef Ernst

Back to Top