60 min
10 personen
Een snel te bereiden glutenvrije cake met een frisse limoensmaak.

Ingrediënten

  • 95 gr rijstemeel
  • 65 gr maizena
  • 40 gr amandelmeel
  • 1 tl xanthaangom
  • 1 tl baking soda
  • 150 gr suiker
  • 2 eieren
  • 75 ml plantaardige olie
  • 150 ml amandelmelk, ongezoet
  • 2 limoenen

Benodigdheden

Cakeblik ± 20 x 8 cm
Bakpapier
Mixer
2 Mengkommen
Fijne rasp

Bereiden

Knip van bakpapier een mal die precies past in het cakeblik. Vet het blik lichtjes in met olie. Plaats het papier voorzichtig in het ingevette cakeblik.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Meng in één kom het rijstemeel, de maïzena, het amandelmeel, het xanthaangom, de baking soda en de suiker.
Klop in een andere kom de eieren los en voeg de olie en amandelmelk toe.
Voeg het vloeibare mengsel toe aan het meelmengsel en  mix het geheel tot een glad beslag.

Boen de limoenen goed schoon en rasp de schil. Pers de limoenen uit. Voeg de rasp en het sap toe aan het beslag.

Doe het beslag in de bakvorm en plaats de vorm onder het midden in de voorverwarmde oven. Bak de cake in 45 minuten. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is. Als deze er schoon uit komt is de cake goed gaar.

Chef Ernst

Back to Top