30 min
3 personen
Een 'mean green' Thaise curry, dus lekker scherp en extra smaakvol door de licht bittere mini Thaise aubergines die lekker knapperig blijven in de curry!

Ingrediënten

  • 400 ml kokosmelk
  • 3 el groene Thaise curry
  • flinke scheut vissaus
  • 1 el suiker
  • 3 kaffir lime blaadjes
  • 300 gr basmatirijst
  • 20 gambas
  • 100 gr haricots verts
  • 100 gr Thaise mini aubergines
  • 1/2 gewone paarse aubergine
  • 2 verse groene pepers
  • handvol verse basilicum blaadjes

In de Oosterse supermarkt zag ik fascinerende Thaise mini aubergines liggen. Deze kleine aubergines lijken het meest op groene verse erwtjes of peperbessen, zo klein. De smaak is echter verrassend anders; ze hebben een licht bittere smaak. Ze doen het goed in een Thaise curry!

thaise mini aubergines

Bereiden

Begin met het maken van de curry.
Verwarm de kokosmelk in een ruime pan, voeg daarna de groene curry toe en roer goed door. Giet de vissaus bij de curry, voeg de suiker en de kaffir lime blaadjes toe.
Laat de curry 5 minuten zachtjes sudderen.

Bereid ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en ontdooi de gamba’s.

Bereid nu de groenten voor de curry.
Kook de haricot verts een aantal minuten totdat ze beetgaar zijn.
Was de Thaise aubergines en verwijder de steeltjes en kroontjes.
Snijd de ‘gewone’ aubergine in blokjes.
Was de groene pepers, snijd doormidden, verwijder de groene zaadjes en snijd in kleine reepjes.

Voeg daarna de groente toe aan de curry en laat 5 minuten meegaren.
Proef of de curry scherp, ‘mean‘, genoeg is. Voeg zonodig nog wat extra groene curry toe.

Laat vervolgens de gamba’s nog een paar minuutjes meegaren.

Schep de basmatirijst in grote kommen of diepe borden. Schep de mean green curry over de rijst en garneer met blaadjes verse basicilum.

mean green thaise curry

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst
MENU

Back to Top