Ingrediënten
- 2 rode uien in dunne ringen
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 1 tl oregano
- 2 dl groentebouillon
- 1 el worcestershiresauce
- scheut rode wijn / wijnazijn
- 2 aubergines
- 200 gr feta
- 35 gr boter
- 35 gr glutenvrije bloem
- 250 ml rijstmelk
- 2 eierdooiers
- snuf nootmuskaat
- zwarte peper en zout uit de molen
- olijfolie
- 8 ontvelde tomaten
Benodigdheden
Braad of soeppan
Contactgrill
Grote ovenschaal
Bereiden
Bak de uien 10 minuten zachtjes in olijfolie in een grote pan totdat ze lekker zacht en zoet zijn. Voeg halverwege de knoflook en oregano toe.
Voeg de tomaten, de bouillon, de wijn en de worcestershiresauce toe. Laat het geheel 20 minuten heel zachtjes pruttelen. Voeg naar smaak zwarte peper toe.
Snijd ondertussen de aubergines in plakken van ruim een halve centimeter dik. Meng een beetje olijfolie met peper en zout en bestrijk de grillplaten met de olie.
Grill de aubergineplakken op de contactgrill totdat ze zacht zijn en er van die fijne karakteristieke bruine streepjes op staan.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak een bechamelsaus.
Verwarm de boter zachtjes in een steelpannetje. Roer de glutenvrije bloem in gedeeltes door de boter zodat er een saus zonder klonten onstaat. Voeg beetje bij beetje de rijstmelk toe en roer goed zodat er een homogene saus ontstaat.
Roer de eierdooier en nootmuskaat erdoor en haal de pan van het vuur.
Snijd de feta in plakken.
Vet de ovenschaal in met olijfolie. Leg op de bodem een laag aubergines. Giet daarover een beetje tomatensaus en leg daarop wat plakjes feta.
Herhaal deze stap twee keer; aubergine – saus – feta, en eindig met een laag tomatensaus. Giet de bechamelsaus er over heen.
Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak gaar in 50 minuten.
Smakelijk!
Lekker met een groene salade en een (glutenvrij) stokbroodje.