Ingrediënten
- 200 gram grote garnalen, gepeld
- 4 tenen knoflook
- stukje gemberwortel, geraspt
- 1/2 limoen, uitgeperst
- 2 tl suiker
- 2 el rijstazijn
- 3 el zoete chilisaus
- 5 el vissaus
- 200 ml visbouillon
- 2 el mirin
- 2 el tamari
- 3 tl maizena
- 125 gr rijstnoedels
- 2 tl sriracha
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 100 gr babyspinazie
- 100 gr taugé
Bereiden
Vermeng de garnalen met limoensap, gember, 2 geperste tenen knoflook en zet minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast.
Maak een saus. Los de suiker op in de azijn op laag vuur. Roer de vissaus en zoete chilisaus erdoor en laat afkoelen.
Roer de visbouillon, mirin, tamari en de saus met maizena door elkaar en zet apart.
Bereid de noedels volgens het voorschrift op de verpakking.
Verhit in een wok 1 el olie en bak de garnalen 2 minuten op hoog vuur. Zet ze apart.
Verhit in een wok 1 el olie en bak hierin de sriracha, 2 geperste tenen knoflook en de ui ringen een minuutje of 3.
Roer de bouillon erdoor en laat 3 minuten meesudderen.
Voeg als de saus gebonden is de garnalen, noedels, spinazie en taugé toe.
Laat nog een minuutje garen.
N.B. voor een FODMAP-arm gerecht de knoflook en uien achterwege laten.