30 min
4 personen
Een klassiek zalmslaatje met een aantal eigentijdse toevoegingen.

Ingrediënten

  • 4 vastkokende aardappelen
  • 2 eieren
  • 1 blik roze zalm (400 gram)
  • 1 el tomatenketchup
  • 2 tl mosterd
  • 4 el mayonaise
  • 3 el kappertjes
  • 1 rode ui
  • 1 granny smith
  • 1/2 citroen
  • 10 gram dille

Op feest- en hoogtijdagen dagen maakte mijn moeder steevast een zalmslaatje. Voor mij het hoogtepunt van de maaltijd want vermicelllisoep en rollade konden me gestolen worden. Toen al.
Nog af en toe maak ik een zo’n slaatje. En dat is juist niet op feestdagen maar op dagen dat de koelkast bijna leeg is en de voorraadkast nog vol. Alleen voor de verdraaid lekkere toevoeging van verse dille moet ik dan toch de deur nog uit.
De buurvrouw weet inmiddels dat ik aanbel voor verse kruiden uit haar tuin en niet voor een kopje suiker.

Bereiden

Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze in een laag water met een klein beetje zout in zo’n vijftien minuten gaar.
Laat de aardappelen goed afkoelen. Snijd ze daarna in klein dobbelsteentjes.
Kook de eieren 10 minturen zodat ze hard zijn. Laat ze afkoelen en hak in stukjes.

Laat de zalm uitlekken en verwijder stukken vel en graat.
Doe de zalm in een kom en roer de ketchup, mosterd en mayonaise erdoor. Voeg het sap van een halve citroen toe.

Schil de appel en snijd in kleine dobbeltjes. Hak de dille fijn. Snipper de rode ui.
Schep de aardappelblokjes, appel, ui en kappertjes en dille door de vis.

Proef of de salade op smaak is en voeg zonodig extra mayonaise, citroensap of zout toe.

TIP
Zet het zalmslaatje in een afgesloten schaal een nachtje in de koelkast (als je je kunt beheersen).
Zo kunnen de smaken goed intrekken en dat maakt de salade extra lekker.

Zalmslaatje met dille, appel en rode ui

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst
MENU

Back to Top