lessphp fatal error: expecting number: failed at `t "variables.less"; ` /var/www/vhosts/chefernst.nl/httpdocs/wp-content/themes/saltandpepper/less/bootstrap.less on line 15 Oosterse tomatensoep
60 min
8
Veganistische glutenvrije biologische koolhydraatarme Oosterse tomatensoep. Met deze allemansvriend maak je iedereen blij.

Ingrediënten

  • 1 grote sjalot, gesnipperd
  • 4 cm gember, geraspt
  • 1 knoflookbolletje, geperst
  • 2 el olijfolie
  • 1 klein scheutje sesamolie
  • 1 klein scheutje chiliolie
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl sambal
  • 1 kilo biologische tomaten in stukken
  • 1 liter biologische groentebouillon (ik gebruik die van Caldo Natural van Aneto)
  • 2 stengels citroengras, gekneusd
  • 4 blaadjes kaffir lime, gekneusd
  • 3 el zoete ketjap manis, glutenvrij
  • 1 el rijstazijn
  • ± 200 gram taugé
  • 4 bosuitjes in dunne ringen
  • 1 verse rode peper in dunne ringetjes
tomaten moestuin

Mijn schoonvader heeft dit jaar een moestuin aangelegd in zijn royale tuin. De tomaten tierden zo welig, dat hij de opbrengst zelf niet meer kon verwerken. Na een recentelijk bezoek aan hem, keerde ik huiswaarts met maar liefst 10 kilo tomaten in alle kleuren, maten en soorten. Smakelijke vlezige tomaten, geschikt voor in salades, sauzen en soepen!
Hierbij het recept van een Oosterse soep, die doet denken aan de nostalgische Chinese tomatensoep; beetje zoet en ook beetje pittig.

Benodigdheden

Grote soeppan
Staafmixer

Bereiden

Verwarm de drie soorten olie in een soeppan.
Als de olie warm is voeg je de gesnipperde sjalot toe. Laat 5 minuten zachtjes sudderen.
Doe dan de knoflook en gember erbij en roer goed.
Bak daarna de tomatenpuree en de sambal even mee zodat de smaken goed vrijkomen.

Na een paar minuutjes voeg je de in stukken gehakte tomaten, de groentebouillon, het citroengras en de kaffir lime blaadjes toe.
Breng aan de kook en laat de soep 30 minuten pruttelen.
Verwijder het citroengras en de kaffir lime blaadjes. Pureer de soep met de staafmixer.
Roer de ketjap en rijstazijn door de tomatensoep en laat even mee warmen.

Schep de soep in kommen en garneer met taugé, bosuitjes en wat verse rode peper.
Smakelijk!

Chef Ernst
MENU

Back to Top