60 min.
4 pers.
Een pittige rode curry van bieten en pepers, gegarneerd met frisse yoghurt en sumak.

Ingrediënten

  • 50 gram geraspte kokos
  • 2 groene chilipepers
  • stukje verse gember
  • 1/2 tl gemalen venkelzaad
  • 1/2 tl gemalen kardemom
  • 2 tl zwart mosterdzaad
  • 1 el gedroogde curryblaadjes
  • 500 gram gekookte bietjes, in blokjes
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 200 ml yoghurt
  • 1/2 el sumak
  • zout
  • olie om in te bakken

Een kleurige rode curry van biet. Een behoorlijk pittig maaltje maar een flinke scheut yoghurt zorgt voor een frisse bite. Sumak geeft de hartige curry net even dat fruitig zure smaakje.

Benodigdheden

Keukenmachine of hakmolentje.

Bereiden

Verwijder de zaadjes uit de groene pepers en snijd deze in stukjes. Schil een stukje gember en snijd ook in stukjes. Doe de groene pepers, gember samen met de kokos, het venkelzaad en kardemompoeder in het hakmolentje en maal tot een fijne pasta.

Verwarm de olie in een gietijzeren pan.
Doe het mosterdzaad in de hete olie en laat een minuutje bakken totdat de zaadjes gaan poffen.
Voeg daarna de curryblaadjes, de gekookte bietenblokjes, de gesnipperde uien, chilipoeder, komijn, kurkuma en zout naar smaak toe. Bak het geheel zachtjes gedurende 10 minuten.
Voeg daarna de kokospasta toe en bak even mee. Schenk er ± 100 ml water bij zodat er een saus ontstaat. Laat dit nog 10 minuten pruttelen. Voeg eventueel nog extra water toe.

Opmaken

Neem een grote lage schaal en schep daarin de bietencurry.
Schenk de yoghurt zwierig over de curry.
Bestrooi de bietencurry met sumak.

Bietencurry yoghurt

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst
MENU

Back to Top