lessphp fatal error: expecting number: failed at `t "variables.less"; ` /var/www/vhosts/chefernst.nl/httpdocs/wp-content/themes/saltandpepper/less/bootstrap.less on line 15 Pittige Oosterse maaltijdsoep met noedels en gamba’s
60 min
2 personen
Een maaltijdsoep waar ik mijn gasten mee imponeer omdat deze zooo verslavend lekker is. Laat je niet afleiden door de enorme hoeveelheid ingrediënten. Het ziet er een stuk ingewikkelder uit dan het is. Maar het is de moeite waard.

Ingrediënten

  • 1/2 liter water
  • 1 tablet visbouillon
  • 2 stengels citroengras, in ringetjes gehakt
  • 1 bosui, in stukjes gesneden
  • 1 blaadje kaffirlime
  • 2 rode pepers, in ringetjes gesneden
  • 2 cm gember, fijn gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 takjes koriander
  • 1 rode ui, in grote stukken gesneden
  • scheutje vissaus
  • scheutje mirin
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 eetlepels groene currypasta
  • 1/2 pak rijstnoedels
  • 10 gambas zonder schaal
  • 1 paksoi, in grove stukken gesneden
  • 1/2 rode paprika, in grote stukken
  • 1 bakje taugé
  • 1/2 limoen, in 2 partjes
  • scheutje olie

Bereiden

Het eerste geheim van deze Oosterse soep; de kracht van een goede zelfgemaakte bouillon.
Doe het water in een ruime soeppan. Voeg hier aan toe; de visbouillontablet, de citroengras, de bosui, het blaadje kaffir lime, de ringetjes van 1 rode peper, de gember, de knoflook, 5 takjes koriander, stukken van een halve rode ui, de vissaus en de mirin.
Laat de bouillon een half uur heel zachtjes pruttelen en zeef daarna de bouillon.
Voeg aan de heldere bouillon de kokosmelk en de groene currypasta toe en verwarm dit nog 10 minuten op een laag vuurtje.

Bak de gamba’s in een scheutje olie en voeg zout en peper naar smaak toe. Zet ze apart.

Week daarna de noedels ± 10 minuten in water en kook ze daarna zachtjes tot ze gaar zijn. Dit is meestal al na een minuttje, maar volg anders de bereidingswijze op de verpakking.

Verdeel nu de noedels over 2 grote kommen. Schep bovenop de noedels de stukken paprika, paksoi, de overgebleven stukken rode ui en de taugé. Verwarm de soep tot deze dampend heet is en giet deze over de ingrediënten in de beide kommen. Garneer met een paar blaadjes koriander, en een paar ringetjes rode peper en als finishing touch een partje limoen voor de frisse noot. Smakelijk!

N.B. voor en FODMaP-arme versie de knoflook en rode ui achterwege laten.

Thaise-Soep-Chef-Ernst-close

Chef Ernst
MENU

Back to Top