Ingrediënten
- GEKOOKTE RIJST
- 250 gr sushi rijst
- 350 ml water
- 5 el rijstazijn
- 1 tl zout
- 1 tl suiker
- GEMARINEERDE ZALM
- 225 gr zalmfilet, zo vers mogelijk
- 1 el mayonaise
- 1 el tamari (glutenvrije sojasaus)
- 2 tl Sriracha
- 1 el limoensap
- 1/2 tl sesamolie
- GEMARINEERDE TONIJN
- 225 gr tonijnfilet, sushi kwaliteit
- 1 el tamari
- 1 tl sesamolie
- 1 tl rijstazijn
- 1 el limoensap
- 1/2 tl chilipeper
- GROENTE
- 175 gr sojaboontjes
- 1 avocado
- 1/2 komkommer
- 125 gr wakame (zeewier salade)
- 1 bosuitje
- sesamzaadjes zwart en wit
Bereiden
Was de rijst in een kom en giet het water af. Herhaal dit totdat het water schoon is. Voeg de rijst samen met het water in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur vervolgens laag en kook de rijst 10 minuten. Draai het vuur uit en laat nog 15 minuten staan met de deksel op de pan.
Verwarm ondertussen in een ander pannetje de rijstazijn met het zout en de suiker totdat de suiker is opgelost. Dit is de dressing voor de rijst. Giet de dressing over de rijst en roer een paar keer om. Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng de mayonaise met tamari, Sriracha, sesamolie en limoensap. Snijd de zalm in kleine blokjes en marineer in het mayonaisemengsel.
Maak een marinade van tamari, sesamolie, rijstazijn en het limoensap. Breng dit op smaak met een klein beetje chilipeper. Snijd de tonijn in blokjes en leg deze in de marinade. Laat dit een half uurtje staan.
Schil de avocado en snijd deze in plakjes. Schaaf de komkommer in linten en rol de linten op. Snijd de bosui in dunne ringen.
Schep de afgekoelde rijst in kommen. Verdeel hierover de zalm, de tonijn, de avocado, de sojaboontjes, de komkommer, de bosuitjes en de wakame.
Garneer de poké bowl met sesamzaadjes en serveer meteen.