45 min
2 personen
Gezonde salade met gerookte makreel, bietjes en wilde rijst uit de Camargue. Deze maaltijdsalade eet je koud, dus je kunt deze goed voorbereiden.

Ingrediënten

  • 100 gr wilde rijst uit de Camargue
  • 2 gekookte bieten
  • 1 appel
  • 1 gerookte makreel filet
  • 50 gram rucola
  • 1 tl wasabi
  • 1 el frambozenazijn
  • 2 tl olijfolie
  • zout uit de molen

Bereiden

Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat de rijst afkoelen. Deze rijst moet doorgaans lang koken, houd daar rekening mee.
Snijd de gekookte bietjes in blokjes.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze ook in blokjes.
Schep de bieten en de appel door de rijst.

Maak een dressing van de olie, de azijn en de wasabi. Voeg er desgewenst wat zout aan toe.
Roer de dressing door de salade.

Schep de salade op de borden, garneer met rucola en leg daarop de in stukken gescheurde makreel.
Voor een extra bite kun je nog wat zaden of pitten over het geheel strooien.

Chef Ernst

Back to Top