40 min.
4 pers.
Een romige rode curry met groente en gerookte tofu, geserveerd met friszure gebakken spinazie. De vijf smaken van de Thaise keuken komen allemaal aan bod

Ingrediënten

  • Voor de curry
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml kokosroom
  • 2 el vissaus (of zout voor een vegan versie)
  • 1 el rode currypasta
  • 2 el bruine basterd suiker
  • 250 gram kastanje champignons
  • 200 gram sperziebonen
  • 200 gram gerookte tofu
  • 1 verse rode chilipeper
  • 4 kaffir lime blaadjes
  • 3 bosuitjes
  • Voor de gebakken spinazie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 verse rode chilipeper
  • 3 cm verse gember
  • 500 gram wilde spinazie
  • 1 citroen
  • olie om in te bakken
  • peper en zeezout uit de molen
  • jasmijnrijst

Een romige en pittige curry die ook een beetje zoet en hartig is. Gevuld met gerookte tofu, boontjes en champignonnetjes. Geserveerd met friszure gebakken wilde spinazie en geurige jasmijnrijst. Knallen!
Voor een veganistische versie vervang je de vissaus voor een snuf zout.

Benodigdheden

Grote (soep) pan
Wok of grote koekenpan
Vier diepe kommen

Bereiden

Jasmijnrijst

Bereid de jasmijnrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Curry

Schenk de kokosmelk en de kokosroom in een grote pan en verwarm.
Voeg de vissaus, de rode curry pasta en de suiker toe. Voor een veganistische versie vervang je de vissaus voor een beetje zout.
Veeg de champignons schoon met een stukje keukenpapier. Als je grote champignons hebt, halveer deze dan. Was de boontjes en haal ze af. Snijdt de gerookte tofu in blokjes van 1,5 x 1,5 cm. (Ik gebruik de gerookte tofu van het merk Taifun, deze heeft lekker veel smaak. Let op; hier zit wel een beetje tarwe in dus is niet geschikt voor eters met een glutenintolerantie.)
Voeg de groenten en de tofu toe aan de curry en verwarm 5 minuten zachtjes mee.
Was de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringetjes. Doe deze en de kaffir lime blaadjes bij de curry. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Verwijder de kaffir lime blaadjes.
Snijd de bosuitjes in ringetjes en roer vlak voor het opdoen door de curry zodat ze mooi frisgroen blijven.

Gebakken spinazie

Giet een scheutje olie in een wok of koekenpan en verhit op middelhoog vuur.
Pers de knoflook uit. Was de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringetjes. Schil de gember en rasp fijn. Pers de citroen uit.
Doe de knoflook, de peper en de gember in de wok en roerbak een minuutje tot ze zacht kleuren.
Voeg de spinazie toe en roerbak een paar minuten op hoog vuur. Maal er zeezout en peper uit de molen over.
Als de spinazie is geslonken voeg je citroensap naar smaak toe. Schep goed om.

Opmaken

Neem een diepe kom en schep een paar eetlepels rijst in het midden.
Schep de curry links naast en deels over de rijst, leg aan de andere kant een schep spinazie.

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst
MENU

Back to Top