20 min
2 pers
Een kleurrijke salade van gegrilde venkel en paprika, gecombineerd met frisse sinaasappel en knapperige gem sla.

Ingrdiënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 venkel
  • 1 oranje paprika
  • 1 bosuitje
  • 1 kropje little gem
  • 1 tl mosterd
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout uit de molen

Benodigdheden

Contactgrill

Bereiden

Schil de sinaasappel. Snijd de partjes met een scherp mes uit de witte vliesjes. Vang daarbij het sap op. Houd de partjes apart.
Snijd de paprika in repen en de venkel in plakken. Bewaar het loof van de venkel.
Verwarm de contactgrill. Meng een beetje olijfolie met wat peper en zout en vet daarmee de platen van de contactgrill in. Grill de plakken venkel en repen paprika tot er bruine grill strepen op komen en de groente gaar is. Laat de groente afkoelen.
Maak een dressing van 2 eetlepels olijfolie, het opgevangen sinaasappelsap, de mosterd en wat peper en zout uit de molen.
Snijd de sla in repen, de bosui in ringen een hussel samen met de dressing in een grote schaal door elkaar.
Leg hierop de gegrilde groente, de sinaasappelpartjes en garneer met het loof van de venkel.

Salade-gegrilde-venkel-sinaasappel-recept-ChefErnst

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst

Back to Top