30 min
2 personen
Een heerlijke salade voor de lunch. De halloumi zorgt voor de hartigheid, de peer is een fris zoete tegenhanger, een fijne match. De dille knoflook dressing doet wonderen...

Ingrediënten

  • 75 gr veldsla
  • 1/4 komkommer, in blokjes
  • 1 bosui, in ringetjes
  • 1 klein teentje knoflook uit de pers
  • 50 ml yoghurt
  • 2 el mayo (licht en romig)
  • 125 gr halloumi
  • 1 peer
  • 1 blik artisjokharten
  • handje hazelnoten
  • 10 gr verse dille
  • zout en zwarte peper uit de molen

Benodigdheden

Contactgrill

Bereiden

Maak eerst de dressing zodat deze even de tijd heeft om op smaak te komen.
Doe de yoghurt, mayonaise, geperste knoflook, fijngesneden dille in een kom een roer goed door. Breng op smaak met zwarte peper en zout uit de molen.

Verwarm de hazelnoten in een koekenpan totdat ze licht kleuren. Hak in stukken.
Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in stukken.
Schil de peer en snijd in parten.
Verhit de contact grill. Snijd de halloumi in plakken en grill ze totdat ze bruin kleuren.

Hussel de veldsla, de bosuitjes en de komkommer met de dressing in een grote schaal.
Leg op ieder bord een beetje sla. Garneer met partjes peer en stukken artisjok.
Leg daarop de gegrilde halloumi en strooi er hazelnoten over.
Garneer met een takje dille.

Chef Ernst

Back to Top