Ingrediënten
- een paar handen bladeren en bloemen van de Oost-Indische kers
- 1 kleine venkel
- 2 wortels
- handje vol kleine gele (snack) tomaatjes
- 3 el olijfolie
- 1 el frambozenazijn
- zwarte peper en zout uit de molen
Benodigdheden
Contactgrill
Bereiden
Snijd de venkel in plakken. Bewaar het loof van de venkel.
Verwarm de contactgrill. Meng 1 eetlepel olijfolie met wat peper en zout en vet daarmee de platen van de contactgrill in. Grill de plakken venkel tot er bruine grill strepen op komen en de groente gaar is. Laat de venkel afkoelen.
Halveer de kleine gele (snack) tomaatjes.
Kook de worteltjes tot deze net een beetje zacht zijn. Laat ze afkoelen en snijd in schuine plakjes.
Maak een dressing van 2 eetlepels olijfolie, frambozenazijn en wat peper en zout uit de molen.
Leg de bladeren van de Oost-Indische kers op een schaal. Leg hierover de venkel, de tomaatjes en de worteltjes. Besprenkel met de dressing.
Garneer de salade met de bloemen en het loof van de venkel.