30 min
4 pers
De klassieke Franse Salade Nicoise net even anders gepresenteerd op een puree van doperwten.

Ingrediënten

  • 200 gr doperwten (diepvries)
  • 5 takjes basilicum
  • 5 el olijfolie
  • 2 eieren
  • 1/2 venkel
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • handje rucola
  • 12 snacktomaatjes
  • 1 blikje tonijn op water
  • 1 blikje ansjovis op olie
  • 25 gr rucola
  • 16 taggia olijven

Benodigdheden

Keukenmachine
Bakring

Bereiden

Blancheer de erwten 1 min. in zacht kokend water,  giet ze af en koel ze in water met ijsblokjes. Laat ze uitlekken.
Doe de erwten in de keukenmachine. Maal de erwten samen met de blaadjes van 4 takjes basilicum en 3 el olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Kook de eieren 10 minuten, laat ze afkoelen, pel ze en snij ze in kwarten.

Snijd de venkel en de ui in dunne ringen. Bak zachtjes in een koekepan. Strooi er wat peper en zout uit de molen over. Pers de knoflook uit boven de pan en bak even mee.

Halveer de tomaatjes.

Laat de tonijn en de ansjovis uitlekken.

Maak de borden op. Plaats een bakring op het bord en begin met een laag erwtenpuree. Druk de puree zachtjes aan zodat de bovenkant glad is.
Leg hierop de gebakken venkel, uien en knoflook.
Leg hierop een beetje rucola en sprenkel er wat olijfolie over.
Plaats vervolgens de stukjes tonijn en tomaat, ansovis en ei en eindig met de olijfjes. Garneer met de laatste blaadjes basilicum.

Bon appétit!

Chef Ernst

Back to Top