20 min
6 personen
Geen zin om lang in de keuken te staan maar wel zin om heerlijk te eten? Deze snelle oosterse tomatensoep met vis maak je in een handomdraai. Lekker voor lunch, maar ook lekker als avondmaaltje.

Ingrdiënten

  • stukje gember
  • 2 el rode curry
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml visbouillon
  • 1 pakje tomato fritto
  • 2 el vissaus
  • 2 el zoute chilisaus
  • 2 bosuitjes in ringen
  • 1 stukje kabeljauw
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 125 gram taugé
  • handje sperziebonen
  • 1 rode peper
  • 2 takjes verse koriander
  • 2 el olie

Benodigdheden

Soeppan

Bereiden

Snijd de gember fijn en pers de knoflook uit.
Verhit een beetje olie in de soeppan en bak daarin zachtjes de gember, knoflook en rode curry.

Kook ondertussen de sperzieboontjes gaar in ± 5 minuten.

Giet de kokosmelk, visbouillon, de tomato fritto, vissaus en chilisaus in de soeppan.
Laat dit 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
Snijd de kabeljauw in stukjes en laat 5 minuten meegaren in de soep.
Voeg de rivierkreeftjes, taugé, bosuitjes en de boontjes toe.
Schep de soep in kommen en garneer met wat ringetjes rode peper een blaadjes koriander.

Chef Ernst

Back to Top