lessphp fatal error: expecting number: failed at `t "variables.less"; ` /var/www/vhosts/chefernst.nl/httpdocs/wp-content/themes/saltandpepper/less/bootstrap.less on line 15 Spaanse mini tortilla
60 min
±36 stuks
Mini tortilla gevuld met aubergine, aardappeltjes, honing en Cabrales. Een Spaanse klassieker met een moderne twist.

Ingrediënten

  • 500 gram voorgekookte aardappeldobbeltjes
  • 1 grote aubergine (300 gram)
  • 12 eieren
  • 150 gram Cabrales (of andere pittige blauwschimmelkaas)
  • 4 el vloeibare honing
  • olijfolie om in te bakken
  • zwarte peper en zeezout uit de molen

Ooh lala, da’s lekker!

Benodigdheden

Airfryer (of koekenpan)
Keukenpapier
Contactgrill (of oven)
Oven
Siliconen bakvorm voor ± 12 stuks

Bereiden

Aardappeldobbeltjes licht met olijfolie insmeren en afbakken in een voorverwarmde airfryer op 100 graden gedurende 15 minuten.
Halverwege omscheppen, Een beetje laten afkoelen.
Als je geen airfryer hebt kun je de aardappeldobbeltjes ook bakken in een beetje olijfolie tot ze knapperig zijn.

Snijd ondertussen de aubergine in de lengte in plakken van een halve cm dik en laat ze even uitlekken op keukenpapier. De platen van de contactgrill bestrijken met beetje olijfolie en de aubergine plakken bakken tot ze zacht en gaar zijn. Beetje laten afkoelen en in blokjes snijden.
Als je geen contactgrill hebt kun je de plakken ook in de oven onder de grill garen.

De eieren loskloppen met peper en zout.
Honing door eiermengesel roeren. De kaas verkruimelen en erdoor roeren.
Vervolgens de stukjes aardappel en aubergine erdoor roeren.

De oven voorverwarmen op 170 graden.
De vulling in de siliconen mal scheppen. Afbakken in de oven gedurende 14 minuten. De minitortillas uit de mal halen en op een rooster laten afkoelen. De tweede en derde batch afbakken.
Presenteer ze afzonderlijk in een bakje of op een mooie schaal.

Deze hartige hapjes zijn zowel koud als warm niet te versmaden!

Chef Ernst
MENU

Back to Top