30 min
3
Er zijn heel veel variaties op de klassieke Italiaanse pasta puttanesca. Deze versie met glutenvrije tagliatelle is lekker pittig door de rode peper en snel te bereiden met tomato fritto.

Ingrediënten

  • 250 gr glutenvrije verse tagliatelle
  • 20 gr ansjovis
  • 1 verse rode peper
  • halve bos platte peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje tonijn op water, uitgelekt
  • 10 zwarte olijven
  • 1 pakje tomato fritto (330 ml)
  • 10 snoeptomaatjes
  • 1 el kappertjes
  • citroensap
  • olijfolie

Bereiden

Giet de ansjovis af en snijd in stukjes.
Snijd de rode peper in dunne ringetjes.
Hak de peterselie. Houd een paar takjes achter voor de garnering.
Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan.
Pers de tenen knoflook uit en doe deze samen met de ansjovis in de koekenpan en bak dit een paar minuten op een zacht vuurtje. Voeg dan de rode peper, de kappertjes en de gehakte peterselie toe en bak een minuutje mee.
Voeg vervolgens de uitgelekte tonijn, de zwarte olijven en de tomato fritto toe. Halveer de snoeptomaatjes en voeg deze ook toe. Laat het geheel zachtjes pruttelen. Voeg naar smaak een beetje citroensap toe.

Kook de tagliatelle. Roer deze voorzichtig door de saus als deze gaar is.
Garneer de tagliatelle met peterselie.

N.B. voor de FODMaP versie de knoflook achterwege laten.

Recept-pasta-puttanesca-glutenvrij-Chef-Ernst

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst

Back to Top