120 min.
4 pers.
Een pittige friszure viscurry met kabeljauw en garnalen.

Ingrediënten

  • 400 ml kokosmelk
  • 4 el tamarindepasta
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 el gemalen koriander
  • 1 el garam marsala
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl chilivlokken
  • 300 gram kabeljauw
  • 300 gram grote garnalen, rauw en gepeld
  • 2 tl zwart mosterdzaad
  • 1 el gedroogde curryblaadjes
  • 2 uien, fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 stukje verse gember, fijn gesneden
  • 2 groene pepers, zaadjes verwijderd, fijn gesneden
  • 2 tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • tomaten, in kleine blokjes gesneden

Een pittige gele curry met kabeljauw en garnalen. Tamarinde geeft een friszure smaak aan deze heerlijke geurige curry.

Benodigdheden

Gietijzeren pan.

Bereiden

Begin met het maken van de marinade.
Giet 200 ml kokosmelk in een kom. Voeg de tamarindepasta toe.
Voeg ook de gemalen komijn, koriander, garam marsala, kurkuma, chilivlokken en zout naar smaak toe. Roer alles goed door elkaar.
Leg de kabeljauw en garnalen in een lage schaal en giet de marinade over de vis.
Dek af en zet minimaal één uur in de koelkast zodat de smaken goed in de vis kunnen trekken.

Verhit een paar eetlepels olie op middelhoog vuur in een gietijzeren pan.
Doe het mosterdzaad in de hete olie en laat een minuutje bakken totdat de zaadjes gaan poffen. Voeg daarna de curryblaadjes en de gesnipperde uien toe. Bak het geheel zachtjes gedurende 5 minuten. Voeg de gember, knoflook en groene pepers toe en bak ook 5 minuutjes. Doe de stukjes tomaat erbij en laat nog eens 5 minuutjes heel zacht bakken.

Haal de vis uit de marinade. Giet de marinade in de pan bij het uien tomaatmengsel. Giet de resterende 200 ml kokosmelk erbij en breng langzaam aan de kook. Leg de stukken kabeljauw in de pan en laat 6 minuten zachtjes pruttelen. Voeg daarna de garnalen toe en laat die 6 minuten meegaren.
Proef de viscurry en voeg peper en zout naar smaak toe.

Lekker met basmatirijst en sperziebonen.

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst
MENU

Back to Top