30 min
4 personen
Een verrassend hapje; gamba's gegrild op een takje rozemarijn! De rozemarijn geeft een heerlijke smaak aan de gamba's, rode peper en knoflook zorgen voor de pittige bite.

Ingrediënten

  • 12 grote gambas, rauw en gepeld
  • 1 verse rode peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen
  • olijfolie
  • 4 takjes rozemarijn

Een heel eenvoudig te maken hapje of voorafje.
De genoemde hoeveelheden zijn voor 4 spiesjes, 1 per persoon. Maar maak vooral meer per persoon, want deze gamba’s op rozemarijntakjes zijn verslavend lekker.
In de zomer kun je ze op de barbeque grillen, de rest van het jaar gaat het ook prima op een contactgrill.

Benodigdheden

Contactgrill

Bereiden

Ontdooi de gamba’s.

Maak ondertussen de marinade.
Was de rode peper, snijd doormidden en verwijder de zaadjes. Hak de peper in kleine stukjes. Pers de knoflooktenen in een schaal. Voeg de rode peper toe een een flinke scheut olijfolie. Rasp de schil van de halve citroen en doe dit erbij.
Voeg de gamba’s toe en hussel goed door elkaar totdat de gamba’s goed bedekt zijn met de marinade.
Dek de schaal af en zet deze een kwartiertje in koelkast om de smaken in te laten trekken.
Rijg vervolgens 3 gamba’s aan ieder rozemarijntakje.

Verwarm de contactgrill.
Leg de spiesjes op de grill en verhit tot de gamba’s mooi roze zijn geworden en een beetje knapperig zijn.

Serveer de spiesjes. Je kunt de gamba’s er af rissen. De rozemarijntakjes eet je niet, ze hebben genoeg smaak afgegeven aan de gamba’s.

 

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst
MENU

Back to Top