Op vakantie bereid ik graag een maaltijd op de hotelkamer. In Spanje zijn de mango’s zo sappig, dat er geen staafmixer aan te pas hoeft te komen.
In een kwartiertje zet ik deze heerlijke maaltijdsalade op tafel op ons balkon aan zee met uitzicht op de ondergaande zon.

Salade met verse vijgen, gerookte tonijn, geitenkaas en mangodressing

Salade met verse vijgen, gerookte tonijn, geitenkaas en mangodressing

Spannende salade met verse vijgen, gerookte tonijn, geitenkaas en een zelfgemaakte mango dressing.
15 min om te maken,
4 personen
Voorbereiding: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten

Ingrediënten

Bereiding

Dressing Rasp de schil van de limoen. Halveer de limoen en pers uit. Schil de mango en snijd in stukken. Doe deze samen met het limoensap, chilipeper naar wens, knoflook, mayonaise, olijfolie en honing in een hoge kom en pureer tot een smeuïge dressing.
Tomaten, vijgen en amandelen Snijd de tomaat in stukken. Snijd de vijgen in dunne schijfjes. Hak de amandelen.
Borden opmaken Leg de gemengde sla op een grote schaal of verdeel over 4 borden. Verdeel de stukken tomaat over de sla. Strooi de geitenkaasbolletjes erover. Giet de dressing erover. Garneer met plakjes vijg en gerookte tonijn. Werk af met gehakte amandelen en limoen zest.
Borden opmaken
Tags: mango, gerookte tonijn, verse vijgen
5 kokkies hebben dit gemaakt!

Privacy Preference Center