Even opbiechten: ik ben niet zo’n zoetekauw en eigenlijk ook geen toetjesmens, ik kies liever een kaasplankje. Maar als ik dan toch voor een dessert ga, dan het liefst eentje die niet te zwaar is, makkelijk te maken en met een knipoog naar kaas ;-).
In dit gerecht combineer ik frisse bosvruchten met romige limoenmascarpone: een eenvoudige combinatie die altijd werkt. De limoen zorgt voor spanning en lichtheid, de bessen brengen kleur en een natuurlijke zoetheid. Ideaal als afsluiter van een etentje, zeker op een zomerse avond.
Voorbereiding: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Bereiding
Fruit Doe twee derde van de bosvruchten in de blender. Voeg de lemon curd toe en mix kort.
Creme Klop de mascarpone los met de yoghurt. Was de limoen goed schoon en rasp de schil. Roer de rasp door de mascarpone creme.
Opmaak Schep de mascarpone creme in een glazen schaaltjes. Giet de bosvruchten saus
over de creme. Garneer met de overgebleven bosvruchten.
Tags: mascarpone, lemon curd
