Ieder jaar bezoek ik Valencia, een stad met de beste ingrediënten voor een geslaagde vakantie. Zee met uitgestrekte stranden, oude en nieuwe cultuur, indrukwekkende architectuur, fijnewinkels en vooral hele goede restaurants! Een paradijs voor culifreaks. Naast alle sterrenrestaurants (waar je heel betaalbaar kunt lunchen!) zijn er goede tapasbars, is vegan en glutenvrij eten nergens een probleem en dan al die mercadona’s…
Tijdens mijn laatste bezoek at ik een heerlijk gerechtje met superverse bonito, heel lokaal, want die zwemmen daar gewoon voorbij in de zomer. Thuis heb ik een vergelijkbaar gerechtje gemaakt, maar dan met Albacore tonijn, ook lekker!
Voorbereiding: 15 minuten
Koken of bakken: 60minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Bereiding
Aubergine Begin met het bereiden van de aubergine.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Halveer de aubergine in de lengte en leg de helften in een ovenschaal met het snijvlak naar boven. Bestrooi ze met zeezout, peper en geperste knoflook. Besprenkel met olijfolie.
Schakel de grill functie van de oven in en grill de aubergine helften 10 minuten totdat ze beginnen te verkleuren. Haal de schaal uit de oven en schakel weer naar de stand verwarmen op 200 graden. Wikkel de aubergines in folie en leg ze nog 45 minuten in de oven. Haal ze uit de oven, verwijder de folie en laat ze even afkoelen. Lepel het vruchtvlees uit de schil.
Tonijn Snijd de tonijn in blokjes en bak ze kort in hete olijfolie.
Borden opmaken Leg op ieder bord flarden aubergine. Leg daarop stukjes tonijn.
Spuit er toefjes rode mojo op, of trek mooie strepen.
Strooi er gepofte quinoa over.
Werk af met kleine blaadjes basilicum en dragon blaadjes en optioneel met bonito flakes.
Tips
Als je tonijn eet, kies dan voor het blauwe MSC-keurmerk.
Tags: bonito, tataki
