Een cake die je direct in zomerse sferen brengt, zelfs in het midden van de winter. Met een kwartiertje voorbereiding en ongeveer 45 minuten in de oven ben je in een uur klaar voor iets bijzonders.
De cake heeft een smeuïge textuur door het gebruik van olie in plaats van boter. Het limoensap zorgt voor een frisse toets en maakt de cake niet al te zoet.
Of je nu een koffiemoment wilt verrijken, een glutenvrije dessertoptie zoekt of gewoon iets lekkers voor jezelf bakt: deze limoencake is heerlijk in zijn eenvoud en smaak. De combinatie van rijstmeel, maïzena en amandelmeel geeft ‘m een zachte kruim, de limoen zorgt voor een frisse toets die alles oplicht.
Meer dan 1 uur om te maken,
15 plakjes
Voorbereiding: 15 minuten
Koken of bakken: 45minuten
Totale tijd: 1 uur 0 minuten
Bereiding
Knip van bakpapier een mal die precies past in het cakeblik. Vet het blik lichtjes in met olie.
Plaats het papier voorzichtig in het ingevette cakeblik.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng in één kom het rijstmeel, de maïzena, het amandelmeel, de baking soda en de suiker.
Klop in een andere kom de eieren los en voeg de olie en amandelmelk toe.
Voeg het vloeibare mengsel toe aan het meelmengsel en mix het geheel tot een glad beslag.
Boen de limoenen goed schoon en rasp de schil. Pers de limoenen uit. Voeg de rasp en het sap toe aan het beslag.
Doe het beslag in de bakvorm en plaats de vorm onder het midden in de voorverwarmde oven.
Bak de cake in 45 minuten.
Controleer met een sateprikker of de cake gaar is. Als deze er schoon uit komt is de cake goed gaar.
Tags: limoencake, amandelmeel
