Deze tajine met zalm en groenten is een heerlijke combinatie van eenvoud en smaak. Een gerecht indruk maakt met zijn kleurrijke presentatie en rijke aroma’s. Perfect voor een doordeweekse maaltijd, maar ook lekker voor een ontspannen weekendavond.
Voorbereiding: 30 minuten
Koken of bakken: 60minuten
Rusten: 240minuten
Totale tijd: 5 uur 30 minuten
Bereiding
Specerijenmix Schep alle specerijen in een kom en roer door. Je kunt ook kant en klare mixen kopen, maar zelf maken vind ik
leuker. Je kunt dan ook een beetje variëren: iets milder of iets pittiger, iets meer Baharat etc. Wat je lekker vindt.
Neem de helft van de specerijen uit de kom en zet apart.
Voeg aan de overgebleven specerijen 20 ml olie toe, roer goed door.
Rasp de knoflookbol en voeg de helft toe.
Hak de koriander inculsief de steeltjes f!n. Voeg de helft toe aan het
mengsel.
Roer alles goed door elkaar. Voeg de zalm toe en marineer tenminste 4 uur.
Zalm marineren Voeg aan de overgebleven specerijen 20 ml olie toe, roer goed door.
Rasp de knoflookbol en voeg de helft toe.
Hak de koriander inculsief de steeltjes f!n. Voeg de helft toe aan het mengsel.
Roer alles goed door elkaar. Voeg de zalm toe en marineer tenminste 4 uur.
Samenvoegen Hak de tomaten in blokjes.
Verwarm de resterende 20 ml olie in de tajine.
Bak de groenten, aardappelen, de rest van koriander, knoflook en de apart gehouden specerijen kort aan.
Leg de zalm er bovenop. Leg daarop de tomaten. Voeg het water toe.
Doe de deksel op de tajine en verhit 5 minuten op hoog vuur totdat het goed pruttelt.
Laat daarna nog 60 minuten op een lage stand garen. (3 of 4) met de deksel op de tajine.
Werk af met schijfjes citroen.

Tags: tajine
