Een kleurenpracht van smaken is deze hele groene Thaise curry met zwarte rijst! Dit is zo’n gerecht dat je al vrolijk maakt nog vóór je de eerste hap hebt genomen: knalgroene groente, zachtroze gamba’s en zwarte rijst. Frisse citroengras, groene currypasta en kokosmelk vormen samen een curry die zowel zacht als spannend is, terwijl de groenten hun knapperige bite behouden. Een bord vol contrasten, vol energie en bovenal: een feestje om te koken én op te eten.

Hele groene Thaise curry met zwarte rijst

Hele groene Thaise curry met zwarte rijst

Boem, kleurexplosie op je bord met deze hele groene curry met groene groenten en zwarte rijst!
50 min om te maken,
4 personen
Voorbereiding: 20 minuten
Koken of bakken: 30minuten
Totale tijd: 50 minuten

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rijst met een beetje zout volgens de aanwijzing op de verpakking.
Blancheer de sperzieboontjes een paar minuutjes, ze mogen niet helemaal gaar zijn, ze garen straks nog even door in de curry.
Verwijder het buitenste blad van het citroengras en kneus de stengel.
Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan tot het licht verkleurd.
Verwarm de kokosmelk in een grote soeppan. Roer de groene curry erdoor. Voeg het citroengras en de limoenbladeren toe. Laat even trekken. Voeg de boontjes en de garnalen toe. Laat even meegaren. Verwijder het citroengras en de kaffir lime blaadjes.
Snijd een avocado in dunne schijfjes.
Schep de curry op de borden. Verdeel de avocado erover en garneer met amandelen. Schep de zwarte rijst erbij. Smullen!
Tags: Thaise curry, zwarte rijst
5 kokkies hebben dit gemaakt!

Privacy Preference Center