Wanneer je kiest voor pure, verse ingrediënten, proef je dat terug. In deze veganistische maaltijdsalade spelen zachte linzen, sappige vijgen en knapperige pecannoten de hoofdrol, met een rijke dressing en verse kruiden in een onmisbare bijrol. Simpel, voedzaam en boordevol smaak.

Maaltijdsalade met linzen, vijgen, noten en verse kruiden

Maaltijdsalade met linzen, vijgen, noten en verse kruiden

Een veganistische maaltijdsalade met linzen, verse vijgen en verse kruiden in de hoofdrol.
15 min om te maken,
2 personen
Voorbereiding: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten

Ingrediënten

Dressing
Salade

Bereiding

Dressing Doe de olijfolie, mosterd, honing en azijn in een glazen potje. Voeg naar smaak zout en zwarte peper uit de molen toe. Schud de dressing goed door elkaar.
Wassen, hakken en snijden Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Hak de peterselie en de dille. Snijd de minikomkommer in dunne schijfjes en de vijgen in partjes. Hak de pecannoten in grove stukken.
Afwerking Meng de linzen in een grote kom met de rode ui, peterselie, dille en rode ui. Roer de dressing erdoor. Schep de salade op een schaal en garneer met de vijgen en pecannoten.
Afwerking
Tags: linzen, verse vijgen
6 kokkies hebben dit gemaakt!

Privacy Preference Center