Wanneer je kiest voor pure, verse ingrediënten, proef je dat terug. In deze veganistische maaltijdsalade spelen zachte linzen, sappige vijgen en knapperige pecannoten de hoofdrol, met een rijke dressing en verse kruiden in een onmisbare bijrol. Simpel, voedzaam en boordevol smaak.
Voorbereiding: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Bereiding
Dressing Doe de olijfolie, mosterd, honing en azijn in een glazen potje. Voeg naar
smaak zout en zwarte peper uit de molen toe. Schud de dressing goed door
elkaar.
Wassen, hakken en snijden Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in
een vergiet.
Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen.
Hak de peterselie en de dille.
Snijd de minikomkommer in dunne schijfjes en de vijgen in partjes.
Hak de pecannoten in grove stukken.
Afwerking Meng de linzen in een grote kom met de rode ui, peterselie, dille en rode ui.
Roer de dressing erdoor.
Schep de salade op een schaal en garneer met de vijgen en pecannoten.

Tips
Handig: gebruik een klein glazen jampotje om alle ingrediënten voor de dressing in te doen, deksel erop, even goed schudden en klaar!
Keuken:Alle keukens, Hollands
Menugang:Lunch, Hoofdgerecht
Tags: linzen, verse vijgen
