60 + 15 min
2 personen
Rode bietjes uit de oven, groene bimi en zwarte quinoa; een prachtig kleurenpalet op je bord. Op smaak gemaakt met walnoten, gembersiroop en geitenkaas.

Ingrediënten

  • 2 grote rauwe bieten
  • 100 gr zwarte quinoa
  • 200 gr bimi
  • scheutje walnotenolie
  • 50 gr walnoten
  • 125 gr geitenkaas met honing
  • scheutje gembersiroop
  • 1 bosui, groene deel, in ringetjes

Benodigdheden

Aluminiumfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Was de bieten. Bestrooi ze met wat zeezout en wikkel ze in aluminiumfolie. Gaar ze gedurende 1 uur in de oven.

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Giet af en doe in een schaal.
Kook de bimi in een paar minuten beetgaar. Giet af en doe bij de quinoa. Giet een scheutje notenolie door de salade.

Hak de walnoten grof. Houd er 2 achter voor de garnering.
Roer de gehakte noten, de bosui en de gembersiroop door de geitenkaas. Voeg naar smaak zwarte peper uit de molen toe.

Haal de bieten uit de oven en verwijder het folie. Laat even afkoelen en verwijder de schil.
Snijd de bieten in 4 parten en leg op ieder bord 4 parten. Leg daarop het kaasmengsel en garneer met een hele walnoot. Schep de quinoa salade naast de biet.

Chef Ernst

Back to Top