30 min
4 personen
Boerenkool zonder worst, melk of jus. Maar zeker zo lekker door de zoete uien, de kaas en de rooksmaak van de knapperige amandelen. Dit gerecht kost niet veel tijd en niet veel geld, lekker voor een doordeweekse winteravond.

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 450 gr boerenkool uit de diepvries
  • 4 rode uien
  • 75 gr gerookte amandelen
  • 100 gr emmental
  • 4 tl pittige mosterd

Benodigdheden

Pureestamper

Bereiden

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in 20 minuten gaar met een beetje zout.
Bereid de boerenkool in de magnetron volgens de bereidingswijze op de verpakking. Als de boerenkool gaar is, deze niet afgieten maar in het vocht laten staan. Het vocht maakt de boerenkool lekker smeuig.
Snijd ondertussen de rode uien in stukjes en bak ze 10 minuten op laag vuur in olijfolie tot ze lekker zacht en zoet zijn.
Hak de amandelen in stukken en snijd de kaas in kleine blokjes.
Giet de aardappelen af, pureer met de stamper. Voeg de boerenkool inclusief het kookvocht toe en stamp door elkaar.
Voeg de noten, uien, kaas en mosterd toe en roer door elkaar.
Klaar is kees en smullen maar.

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst

Back to Top