Ingrediënten
- 150 gram gefileerde verse zeebaars
- 150 gram watermeloen
- 1 stuk of 50 gram (mini) courgette
- 1 stuk of 20 gram rode ui
- 30 gram pinda
- 1 limoen
- 1 el sinaasappelazijn
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 tl mosterd
- verse dille
- verse dragon
- zwarte peper en zeezout uit de molen
Valencia inspireert altijd. Ook na 10 keer.
Als je van lekker eten houdt ben je daar op je plek. Als je van verrassend eten houdt ook.
Ik bestelde een ceviche met ‘cacau del collaret’. Spannend! Dat zijn dus gewoon pinda’s… maar wat lekker in een ceviche!
Benodigdheden
Microrasp
Citroenpers
Mandoline
Bereiden
Begin met het maken van de dressing.
Rasp de schil van de limoen. Pers de limoen uit. Vermeng de rasp en het sap van de limoen met de olijfolie, azijn, mosterd, wat fijngesneden dille, en zout en peper uit de molen.
Tip. Ik doe alle ingrediënten voor een dressing het liefst in een glazen potje en dan ga ik er lekker even mee schudden.
Snijd de ui en de courgette met een mandoline in flinterdunne plakjes. Als je geen mini courgette hebt kunnen vinden, halveer dan de dunne courgette plakjes.
Verwijder de pitten uit de watermeloen en maak kleine blokjes.
Snijd de vis in kleine blokjes en marineer deze 3 minuten in de dressing.
Voeg daarna de courgette, ui en watermeloen toe, even husselen en daarna nog 3 minuten marineren.
Roer de pinda’s erdoor.
Borden opmaken
Verdeel de vis en groenten over 2 borden.
Garneer met dille en dragon blaadjes.