30 min
4
Gegrilde aubergine en halloumi met extra veel smaak door een marinade van honing en munt. Een ideaal lunch gerecht als je eens iets anders dan brood wilt en weinig tijd hebt om in de keuken te staan.

Ingrediënten

  • een paar takjes verse munt
  • 2 el honing
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • chiliflakes
  • zout en peper uit de molen
  • 1 grote aubergine
  • 450 gr halloumi

Halloumi is een hartige, ongerijpte Cypriotische geitenkaas. Door zijn stevige structuur is deze kaas ideaal om te grillen, bakken of frituren. De kaas smelt niet en krijgt een krokant korstje.

Benodigdheden

Contactgrill

Bereiden

Maak eerst de marinade voor de halloumi en aubergine.
Snijd een handje muntblaadjes fijn en leg deze in een grote lage schaal.
Voeg hier de honing, olijfolie en balsamicoazijn aan toe. Pers de knoflook uit en voeg ook toe.
Doe er wat chiliflakes, zout en peper naar smaak bij en roer goed door.

Snijd de aubergine in plakken en ±5 mm. Snijd de halloumi in 8 plakken.
Marineer de aubergine en halloumi plakken 10 minuten in de marinade.

Verhit de contactgrill en grill de aubergine plakken totdat ze zacht en bruin zijn. Verdeel deze over 4 borden.
Gril dan de halloumi plakken tot ze warm zijn en mooie grillstrepen hebben. Let op; dit gaat snel! Verdeel de halloumi plakken over de aubergine.
Garneer met fijn gesneden muntblaadjes.

Ook lekker als hoofdgerecht. Serveer er dan (glutenvrije) pitabroodjes bij.

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst
MENU

Back to Top