30 min
15 stuks
Smakelijke glutenvrije hazelnootkoekjes, gemaakt van havervlokken. Ze blijven een beetje zacht door het gebruik van banaan in plaats van boter en suiker. Ook heerlijk als tussendoortje.

Ingrediënten

  • 100 gr havervlokken
  • 2 rijpe bananen
  • 60 gr hazelnoten
  • 2 el honing

Lekkere hazelnootkoekjes, helemaal vrij van gluten!
Haver is van nature glutenvrij, maar kan maar tijdens de teelt, de oogst, het transport, de opslag, in de molen en bij de verwerking tot eindproducten in aanraking komen met tarwe, gerst en rogge. Gebruik dus alleen havervlokken waar op de verpakking duidelijk staat vermeld dat ze glutenvrij zijn.
En wist je dat je banaan prima kunt gebruiken om mee te bakken? Het is een goede vervanger voor boter en geraffineerde suiker.

Benodigdheden

Oven
Keukenmachine
Siliconenvorm

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maal de havervlokken fijn. Je kunt ook havermout of havermeel gebruiken, dan hoef je de vlokken niet te malen.
Maal daarna de hazelnoten.
Prak de banaan fijn en meng dit met de gemalen havervlokken en hazelnoten.
Voeg de honing toe aan het mengsel.
Schep het in de siliconen vormpjes.
Bak in 20 minuten gaar in de oven totdat ze gaar en licht gebruind zijn.
Ze blijven een beetje zacht, dat is precies de bedoeling!

De bijzondere  theedoek die je ziet op de afbeelding is van HUH. In  veel kleuren, love it!

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst
MENU

Back to Top