30 min
4 personen
Kledder, in de jaren 80 een befaamd studentenmaal met spaghetti, spinazie, kaas en heel veel knoflook.

Ingrediënten

  • 1 pak glutenvrije linguini - ik gebruik de biologische van Semper
  • 600 gram verse spinazie
  • op zijn minst 4 tenen knoflook
  • verse pesto - zelf maken of zelf kopen!
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • verse basilicum
  • zwarte peper uit de molen

Er was eens een studentenhuis waar de bewoners dol waren op lekker eten maar niet veel te besteden hadden.
In die tijd vierde knoflook hoogtijdagen als ideale smaakmaker, was diepvriesspinazie zo ongeveer het gezondst wat je kon bedenken, koste een pak spaghetti bij de Aldi bijna niks en was kaas onmisbaar op ieder moment van de dag. En zo werd de basis gelegd voor een pastagerecht dat de bizarre naam Kledder meekreeg.
Waarom? Roer maar eens eens een pak gekookte spinazie (met vocht), een pond geraspte kaas door een pan gekookte spaghetti. En dan goed luisteren. Precies, dat dus.

Ondertussen ben ik al lang student af, en kook ik met wat meer ervaring en verfijning. Toch kan ik af en toe nog terug verlangen naar die ouderwetse Kleddertijd.
Voor de grootste liefhebbers (Hans, Caro en ondergetekende) hierbij een eigentijdse beschaafde variant. Zonder geluid, dat moet je er zelf bij maken.

 

Benodigdheden

Vergiet
Fijne kaasrasp

Bereiden

Kook de linguini volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
Blancheer de spinazie kort in een pan kokend water en laat uitlekken in een vergiet. Niet uitknijpen; de spinazie moet vochtig blijven.
Rasp de Parmezaanse kaas fijn.
Verhit de olijfolie in een grote pan. Pers de knoflook en fruit deze zachtjes in de olie.
Voeg de linguini toe, voeg pesto naar smaak toe en de helft van de gerapte kaas.
Doe vervolgens de gekookte spinazie bij de pasta en roer goed door.
Eventueel zelf smakkende geluiden maken.
Schep de pasta in grote kommen en garneer met de achter gebleven Parmezaanse kaas,  verse basilicum en zwarte peper.

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst
MENU

Back to Top