30 - 90 min
4 personen
Een heerlijke vegetarsiche glutenvrije salade met ingrediënten van Hollandse en Italiaanse bodem.

Ingrediënten

  • 500 gram bieten, rode of chioggia
  • 2 sinaasappels
  • 150 gr geitenkaas met honing
  • 50 gram pistache noten, gepeld en geroosterd
  • aceto balsamico, bij voorkeur een oude uit Modena
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • zwarte peper en zeezout uit de molen

Een klassieke combinatie; bietjes en geitenkaas. De sinaasappel in deze lauw warme salade is een fris zure toevoeging. De aceto balsamico, bij voorkeur uit Modena, geeft dit gerecht een pittige opdonder!

Benodigdheden

Grote ovenschaal

Bereiden

Als je verse bietjes gebruikt, kook deze dan eerst gaar. De kooktijd is afhankelijk van de soort biet. Reken voor zomerbiet of een chioggiabiet een kooktijd van 20 tot 30 minuten. Winterbiet heeft langer nodig, reken op een uurtje. Pel daarna de bietjes en snijd in partjes.
Je kunt ook vacuum verpakte voorgegaarde bietjes gebruiken. Zelfde verhaal; pel de bietjes en snijd in parten.
Verwarm de oven op 200 graden. Leg de bietjes in een grote ovenschaal en besprenkel met olijfolie en zeezout. Rooster ze 20 minuten in de oven.

Verwijder de schil van de sinaasappels, snijd zoveel mogelijk het witte vlies weg.
Snijd met een scherp mes het vruchtvlees tussen de witte vliezen uit.

Haal de ovenschaal uit de oven en leg de sinaasappel partjes tussen de bietjes.
Verkruimel de geitenkaas over het geheel en strooi er zwarte peper over.
Plaats terug in de oven en verwarm nog 5 minuten.

Haal de schaal uit de oven en sprenkel aceto balsamico over het gerecht.
Strooi hierover de pistachenootjes en garneer met basilicumblaadjes.

lauwwarme salade biet sinaasappel

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst
MENU

Back to Top