Een vrolijke, lichtgewicht cake: een glutenvrij genoegen dat je direct in zomerse sferen brengt, zelfs in het midden van de winter. Het zachte aroma van limoen weeft zich door de amandel- en rijstmeel mix en maakt elke hap oprecht verfrissend.
Met slechts vijftien minuten voorbereiding en ongeveer 45 minuten in de oven ben je binnen een uur klaar voor iets bijzonders. Het beslag vermengt amandelmelk, plantaardige olie en smaakvolle limoenrasp en –sap tot een smeuïge textuur die toch stevig genoeg is om perfect te snijden.

Limoencake

Limoencake

Of je nu een koffiemoment wilt verrijken, een glutenvrije dessertoptie zoekt of gewoon iets lekkers voor jezelf bakt: deze limoencake is een pure waardering voor eenvoud en smaak. De combinatie van rijstmeel, maïzena en amandelmeel geeft ‘m een zachte kruim, de limoen zorgt voor een frisse toets die alles oplicht.
Meer dan 1 uur om te maken,
10 plakjes
Voorbereiding: 15 minuten
Koken of bakken: 45minuten
Totale tijd: 1 uur 0 minuten

Ingrediënten

Bereiding

Knip van bakpapier een mal die precies past in het cakeblik. Vet het blik lichtjes in met olie. Plaats het papier voorzichtig in het ingevette cakeblik. Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng in één kom het rijstmeel, de maïzena, het amandelmeel, de baking soda en de suiker. Klop in een andere kom de eieren los en voeg de olie en amandelmelk toe. Voeg het vloeibare mengsel toe aan het meelmengsel en mix het geheel tot een glad beslag.
Boen de limoenen goed schoon en rasp de schil. Pers de limoenen uit. Voeg de rasp en het sap toe aan het beslag. Doe het beslag in de bakvorm en plaats de vorm onder het midden in de voorverwarmde oven. Bak de cake in 45 minuten. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is. Als deze er schoon uit komt is de cake goed gaar.
Tags: limoencake, amandelmeel
7 kokkies hebben dit gemaakt!

Privacy Preference Center