15 min
2 personen
Een verrassend simpele salade met linzen, verse vijgen, rode ui en een pittige, lichtzoete dressing.

Ingrediënten

  • 3 el goede olijfolie
  • 1 tl pittige mosterd
  • 1 el honing
  • 1 el vijgen dadel azijn of een lichtzoete wijnazijn, of een oude stroperige balsamico azijn
  • zwarte peper en zeezout uit de molen
  • 1 blik (400gram) linzen
  • 8 takjes platte peterselie
  • 4 takjes verse dille
  • 1 rode ui
  • 4 verse vijgen
  • 4 minikomkommers
  • handje pecannootjes

Goede ingrediënten zijn een voorwaarde voor een geslaagd gerecht. In deze vegetarische salade schitteren verse vijgen en verse kruiden samen met smaakvolle olie,  een bijzondere azijn, linzen en pecannoten.

Benodigdheden

Klein glazen (jam)potje
Vergiet

Bereiden

Begin met het maken van de dressing.
Doe de olijfolie, mosterd, honing en azijn in een glazen potje. Voeg naar smaak zout en zwarte peper uit de molen toe. Schud de dressing goed door elkaar.

Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Snijd de peterselie en de dille fijn.
Snijd de minikomkommer in dunne schijfjes en de vijgen in partjes.
Hak de pecannoten in grove stukken.

Meng de linzen in een grote kom met de rode ui, peterselie, dille en rode ui. Roer de dressing erdoor.
Schep de salade op een schaal en garneer met de vijgen en pecannoten.

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst
MENU

Back to Top