60 min
4 personen
Een verrassend gerecht; Hollandse baby pompoentjes gevulde met een vegetarische Indiase Tikka Marsala.

Ingrediënten

  • 4 bio baby pompoentjes
  • 150 gram basmatirijst
  • 100 gram Black Forest Tofu
  • 1 kleine aubergine
  • 6 el Tikka Marsala saus
  • 8 gele babytomaatjes
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • een paar takjes versie koriander
  • olijfolie om in te bakken

Ieder zijn eigen baby pompoentje, hoe feestelijk is dat?!  Gevuld met een vegetarische Tikka Marsala is dit een verrassend gerecht.

Benodigdheden

Bakblik

Bereiden

Verwarm de oven op 150 graden.
Snijd de kapjes van de pompoentjes af. Verwijder de zaden en draden uit de pompoentjes.
Verwijder ook wat vruchtvlees uit de pompoentjes zodat je mooie bakjes krijgt.
Zet de bakjes en de dekseltjes met de open zijde naar beneden op een bakblik.
Gaar 30 minuten in de oven.

Bereid de basmatirijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd ondertussen het vruchtvlees van de pompoen in kleine blokjes en kook ± 5 minuten zachtjes in een bodempje water en giet af.
Snijd de tofu en aubergine in kleine blokjes.
Verwarm olijfolie in een pan en bak 2 eetlepel Tikka Marsala in de olie.
Voeg de tofu, aubergine en pompoen blokjes toe en bak op middelhoog vuur een minuutje mee.
Voeg nog 4 eetlepels Tikka Marsala toe, bak even kort.
Schenk 100 ml water in de pan en laat het geheel een half uurtje zachtjes pruttelen zodat de smaken goed intrekken.

Snijd de kleine tomaatjes in kwarten.
Neem de Marsala van het vuur en roer de yoghurt en de tomatenpartjes erdoor.

Neem de pompoentjes uit de oven.
Schep onderop een paar lepels basmatirijst.
Verdeel daarover het Tikka Marsala mengsel.
Leg de dekseltjes op de pompoentjes en zet nog een kwartiertje terug in de oven.

gevulde pompoen tikka marsala

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst
MENU

Back to Top