10 minuten
8 personen
Haute cuisine in 5 minuten! Gerookte zalm, micro salade, Oostindische kers, wasabidressing en wasabiparels op een pappadum.

Ingrediënten

  • 8 stuks (1 pak) pappadums naturel kant-en-klaar (Pataks)
  • yoghurt
  • wasabipasta
  • 300 gram gerookte zalm
  • 75 gram sla melange, bij voorkeur micro sla of een andere fijne sla
  • optioneel blaadjes van de Oostindische kers
  • optioneel wasabi parels

Een belegde pappadum. Hoe leuk en lekker is dat? En ook nog eens reuze gemakkelijk. Ideaal als je niet veel tijd hebt maar wel veel gasten die je wilt imponeren met een feestelijk voorgerecht.
Als je geen Oostindische kers of wasabiparels (olijfolieparels met wasabismaak) kunt bemachtigen, geen paniek. Zonder die laatste 2 is dit evengoed een spectaculair gerecht!

Bereiden

Leg op ieder bord een pappadum.
Beleg deze met plakjes gerookte zalm.
Maak een dressing van yoghurt en wasabipasta. Schenk dit in mooie strepen over de zalm.
Garneer met slablaadjes.

Voor een extra feestelijk bord kun je op de slablaadjes wat blaadjes Oostindische kers  en wasabiparels leggen. Ik gebruik de wasabiparels van Caviaroli, een Spaans merk maar inmiddels ook in Nederland en online verkrijgbaar.

recept papadum zalm wasabi

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst
MENU

Back to Top