40 min
6 personen
Een pompoensoep die verrassend anders smaakt door de toevoeging van één onverwacht ingrediënt; sinaasappel!

Ingrediënten

  • 1 kilo flespompoen
  • 3 sjalotten, gehakt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijn gesneden
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 stengel citroengras
  • 1 el suiker
  • 2 el vissaus
  • 1/2 sinaasappel
  • 1 bosuitje
  • olie om in te bakken, bijvoorbeeld rijstolie

Een bijzondere pompoensoep; lekker fris door de toevoeging van sinaasappel en aziatisch door de gember en kokosmelk.

Benodigdheden

Staafmixer

Bereiden

Begin met het snijden van de groentes.
Schil de flespompoen, snijd in grove stukken en verwijder de zaadlijsten.
Snipper de sjalotjes en pers de knoflook. Schil de gember en hak heel fijn.
Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd in dunne reepjes.

Verhit vervolgens de olie en voeg de fijngesneden sjalotjes, gember, rode peper en knoflook toe. Fruit dit ± 5 minuten op laag vuur in een diepe pan. Doe dan de pompoen erbij en bak een paar minuutjes mee.

Voeg daarna de groentebouillon en kokosmelk toe.
Kneus de stengel citroengras en leg die ook in de pan
Voeg de suiker en de vissaus toe. Laat op middelmatig vuur ongeveer 20 minuten zachtjes koken totdat de pompoen helemaal zacht is.

Verwijder de stengel citroengras.
Pureer de rest tot een gladde massa met een staafmixer, net zolang tot er een gladde soep zonder stukjes ontstaat.

Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit.
Voeg het sinaasappelsap en de zest toe en laat nog even doorpruttelen.

Snijd de bosui in dunne ringen.
Serveer de pompoensoep een kom en garneer met bosuitjes .

pompoensoep sinaasappel kokosmelk

Chef Ernst
MENU

Back to Top