70 min
6
Een heerlijk gerecht omdat je huis er zo lekker van gaat ruiken. En dan hebben we het nog niet eens over de smaak van deze glutenvrije quiche... Zachte pompoen, hartige roquefort, knapperige pecannootjes en zoete vijgen. Yummie!

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen
  • 125 gr gedroogde vijgen
  • 75 gr pecannoten
  • 5 plakjes glutenvrij bladerdeeg
  • 200 gr griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 100 gr roquefort
  • 4 takjes tijm
  • zout en zwarte peper uit de molen
  • olijfolie

Benodigdheden

quichevorm

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Hak de pomoen in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en schil de stukken. Snijd de stukken in schijven van een cm dik.

Snijd de vijgen in kwarten. Hak de pecannoten.
Klop de eieren los met de Griekse yoghurt en voeg zout en peper toe. Griekse yoghurt is een stuk minder vet dan room en doet zijn werk net zo goed in een hartige taart.
Voeg de tijm blaadjes toe en roer nog even goed door.

Ontdooi het bladerdeeg.
Vet de quichevorm in met olijfolie. Bekleed de vorm met het bladerdeeg.
Leg de vijgen op de bodem een houdt een paar stukjes achter ter garnering. Strooi de pecannoten over de vijgen. Leg daarop in een waaiervorm de pompoenstukken. Leg daarop nog een paar vijgen.
Giet het yoghurt eiermengsel over de pompoen en vijgen.
Verkruimel daarover de roquefort.

Plaats in het midden van de oven en bak in 45 minuten af.
Als de quiche in de oven te donker wordt kunje deze afdekken met aluminiumfolie.

 

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst

Back to Top