lessphp fatal error: expecting number: failed at `t "variables.less"; ` /var/www/vhosts/chefernst.nl/httpdocs/wp-content/themes/saltandpepper/less/bootstrap.less on line 15 Quinoasalade met venkel, komkommer en Oost-Indische kers
45 min.
4 pers.
Een frisse quinoasalade spectaculair gedecoreerd met bloemen en bladeren van de Oost-Indische kers.

Ingrediënten

  • 350 ml groentebouillon
  • 100 gram quinoa
  • 5 el olijfolie extra virgine
  • 1/2 citroen
  • 10 el dikke yoghurt
  • 1 el gedroogde munt
  • zeezout en zwarte peper uit de molen
  • 1/2 komkommer
  • 1 kleine venkel
  • 2 bosuitjes
  • 10 gram bladpeterselie
  • 100 gram feta
  • handvol blaadjes en bloemen van de Oost-Indische kers

De bloemen en bladeren van de Oost-Indische kers zijn heerlijk om te verwerken in salade’s. Ze hebben een peperachtige smaak en zijn oogstrelend. Gebruik ze met mate want de bladeren kunnen de darmen prikkelen.

Benodigdheden

Grote zeef

Bereiden

Begin met het bereiden van de quinoa.
Verhit de groentebouillion. Doe de quinoa in een pan en overgiet met de hete bouillion. Laat 10 minuten zachtjes koken.
Doe de quinoa in de zeef en laat 10 muniten uitlekken. Roer af en toe met een vork door de quinoa zodat het goed kan uitlekken.

Maak ondertussen de dressing
Pers de citroen uit. Giet de olijfolie in het potje. Voeg het citroensap, de yoghurt en de gedroogde munt toe.
Maal naar smaak zeezout en peper boven het potje.
Deksel erop, goed schudden en klaar is de dressing.

Snijd de komkommer en de venkel in kleine blokjes.
Snijd bosui in ringetjes  en hak de peterselie grof.

Opmaken

Doe de afgekoelde quinoa in een schaal. Voeg de groente, kruiden en feta toe en hussel door elkaar.
Schenk de dressing over de salade en roer door. Versier de salade met bladeren en bloemen van de Oost-Indische kers.

Chef Ernst
MENU

Back to Top