Ingrediënten
- 3 sjalotten
- 1 rode puntpaprika
- 1 gele paprika
- 2 stuks oranje snoep paprika
- 1 teen knoflook
- 4 takjes tijm
- 4 takjes platte peterselie
- 2 blaadjes laurier
- 1/2 tl komijn poeder
- 2 tl suiker
- 4 trostomaten
- paar draadjes saffraan
- snufje cayennepeper
- 4 eieren
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
Hapjespan met deksel
Bereiden
Snijd de sjalotten in ringen en de paprika’s in dunne lange repen. Snijd de tomaten in stukken, ris de blaadjes van de takjes tijm en hak de peterselie fijn. Houd een beetje peterselie apart om te gebruiken als garnering.
Verhit een scheut olijfolie in de pan en bak de sjalotten 5 minuten. Voeg de paprika toe, pers een teentje knoflook boven de pan, strooi het komijn poeder erbij en bak en paar minuutjes. Voeg tijm, peterselie, laurier en suiker toe en bak het geheel 5 minuten op hoog vuur. Voeg daarna de tomaten, saffraan en cayennepeper toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg naar smaak zout toe, eventueel extra peper en een beetje water als het geheel te droog wordt.
Verwijder de blaadjes laurier. Maak 4 kuiltjes in de saus. Breek in ieder kuiltje een ei. Strooi een beetje zout op de eieren. Doe het deksel op de pan en laat dit 12 minuten op laag vuur sudderen totdat de eieren zijn gestold. Bestrooi het geheel met wat peterselie.