60 min
6 personen
Een vegetarisch Hollands soepje van pastinaak en peer die door de toevoeging van kerrie een prettig Indiaas tintje krijgt.

Ingrediënten

  • 2 witte uien
  • 2 pastinaken
  • 2 peren
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml room
  • bakje verse bieslook
  • onsje feta
  • olijfolie

Deze vegetarische soep is hartig en zoet tegelijk.
De hoeveelheid is voor 6 royale borden soep, of voor 15 kleine glaasjes als hapje op een partijtje.

Benodigdheden

Soeppan
Staafmixer

Bereiden

Pel de uien en snipper deze fijn. Schil de pastinaken en peren en hak deze in kleine blokjes.
Verhit olijfolie op laag vuur in de soeppan en fruit de ui gedurende ± 5 minuten tot deze zacht en glazig is, maar niet bruin.
Voeg daarna de stukjes pastinaak, peer en kerriepoeder toe en bak nog even mee.
Giet er 1 liter groentebouillon bij en laat 30 minuten sudderen op laag vuur.

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
Zet de pan terug op het vuur en roer de room door de soep. Breng op smaak met peper en zout.

Hak de bieslook fijn en verkruimel de feta. Garneer de soep met bieslook en feta.

Tip
1. Bewaar pastinaak op een koele plaats (12-15°C). Zo blijft pastinaak 8 tot 10 dagen houdbaar.

2. Je kunt zelf groentebouillon maken, overheerlijk maar best een klusje. Een bouillonblokje behoort tot de mogelijkheden maar een goede kant en klare bouillon is een snel wen makkelijk alternatief. Ik ben fan van de bouillon van het Spaanse merk Aneto. Dit is biologische bouillon in pakken van 1 liter. Ook verkrijgbaar in Nederland en online.

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst
MENU

Back to Top