75 min
8 personen
Een winterse soep boordevol Hollandse groenten, met een Oosters tintje.

Ingrediënten

  • 1 kleine Hokkaido pompoen
  • 2 winterwortels
  • 2 pastinaken
  • 2 uien
  • 1 knoflookbol (of 4 teentjes)
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl chilipoeder
  • olijfolie
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • ringetjes bosui - optioneel
  • verse koriander blaadjes - optioneel

Een heerlijke soep voor hartje winter. We houden van oranje!

Benodigdheden

Bakblik
Bakpapier
Soeppan
Staafmixer

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bedek de bodem van een groot bakblik met bakpapier.
Schil de Hokkaido pompoen, verwijder de draden en de pitten en snijd in stukken. Schil de pastinaken en wortels en hak ook in stukken.
Snijd de uien en de knoflook in kwarten. Leg alle groenten in het bakblik,  bestrooi met de specerijen en zout naar wens en giet er een royale scheut olijfolie over.
Meng alles goed door elkaar en zet 45 minuten in de oven. Schep het tussendoor een keer goed om.
Verwarm een scheutje olie in een grote soeppan. Voeg de geroosterde groenten toe samen met de bouillon en kokosmelk. Breng aan de kook en laat het zachtjes 10 minuten pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer  en serveer de soep gegarneerd met ringetjes bosuit en eventueel wat verse korianderblaadjes.

Tip
1. Bewaar pastinaak op een koele plaats (12-15°C). Zo blijft pastinaak 8 tot 10 dagen houdbaar.

2. Je kunt zelf groentebouillon maken, overheerlijk maar best een klusje. Een bouillonblokje behoort tot de mogelijkheden maar een goede kant en klare bouillon is een snel en makkelijk alternatief. Ik ben fan van de bouillon van het Spaanse merk Aneto. Dit is biologische bouillon in pakken van 1 liter. Ook verkrijgbaar in Nederland en online.

Veggie soep

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst
MENU

Back to Top