lessphp fatal error: expecting number: failed at `t "variables.less"; ` /var/www/vhosts/chefernst.nl/httpdocs/wp-content/themes/saltandpepper/less/bootstrap.less on line 15 Thaise limoen-kokossoep met garnalen en champignons
30 min
6 pers.
Een frisse en pittige soep op basis van visbouillon, limoensoep en kokosroom, gevuld met garnalen, champignons en tomaten.

Ingrediënten

  • 1 liter visbouillon
  • stukje verse gember
  • 1 stengel citroengras
  • 4 blaadjes kaffir lime
  • 4 bosuitjes
  • 250 gram champignons
  • 4 kerstomaatjes
  • 250 gram rauwe gepelde garnalen
  • 2 el rode currypasta
  • 200 ml kokosroom
  • 1 limoen
  • 2 el vissaus
  • 1 rode peper

Fris en pittig. Romig en hartig. Een variatie op de Thaise Tom Yam, maar deze soep is op basis van visbouillon in plaats van kippenbouillon. Voor de pescotariër dus!

Bereiden

Verwarm de visbouillon in een grote soeppan. Ik gebruik de natuurlijke biologische visbouillon van Aneto, hier ook goed (online) verkrijgbaar.

Verwijder het buitenste blad van het citroengras en kneus de stengel.
Schil de verse gember en snijd in plakken.
Voeg limoengras, gember en kaffir lime blaadjes bij de bouillon. Laat de smaken 10 minuutjes in de bouillon trekken. Roer de rode curry pasta door de bouillon.

Snijd de tomaatjes in kwarten, de bosuitjes in dunne ringen, de champignons in plakjes en voeg dit samen met de garnalen toe aan de bouillon. Laat een paar minuten zachtjes garen.
Verwijder limoengras, kaffir lime blaadjes en gemberplakjes uit de bouillon.

Roer de kokosroom door de bouillon, verwarm even mee maar voorkom dat de soep gaat koken.
Pers de limoen uit en voeg het sap samen met de vissaus toe aan de soep.
Schenk in kommen en garneer met ringetjes rode peper.

Recept Thaise kokos-limoensoep met garnalen en champignons
Chef Ernst
MENU

Back to Top