40 min
6 personen
Een fluweelzachte thaise pompoenwortelsoep met kokosmelk.

Ingrediënten

  • 300 gr worteltjes
  • 1 kleine flespompoen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 cm gemberwortel, geraspt
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijn gesneden
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 stengel citroengras, gehalveerd en gekneusd
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el thaise rode currypasta
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 et druivenpitolie
  • takje koriander

Bereiden

Begin met het snijden van de groentes.
Hak de worteltjes in stukken.
Schil de flespompoen, snijd in grove stukken en verwijder de zaadlijsten.

Verhit vervolgens de olie en voeg de fijngesneden gember, knoflook, sjalot, rode peper en de rode currypasta toe.
Fruit zo’n 3 minuten zachtjes in een diepe pan. Doe er dan de pompoen en wortelen bij.
Laat het geheel 2 minuten doorbakken.

Voeg de groentebouillon en citroengras toe. Laat op middelmatig vuur ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

Verwijder de stukken citroengras. Pureer de rest tot een gladde massa met een staafmixer, net zolang tot er een gladde soep zonder stukjes ontstaat. Voeg de kokosmelk toe en laat nog 4 minuten doorpruttelen.

Serveer de pompoenwortelsoep een kom, leg een blaadje of twee koriander op de soep voor de smaak en ter garnering.

N.B. voor een FODMAP-arm gerecht de knoflook en sjalot achterwege laten.

oosterse pomppenwortelsoep

Chef Ernst

Back to Top