Dit zalmtartaartje is gegarneerd met wasabi kaviaar; kleine bolletjes – gevuld met extra virgin olijfolie – die uit elkaar spatten als je er in bijt. En dan boem; een explosieve wasabi smaak komt vrij.
Ik kocht ze op de Mercado Central in Valencia, ze zijn van het merk Caviaroli. Kun je geen wasabi kaviaar bemachtigen dan laat je dit weg, het is evengoed zeer smakelijk gerechtje.
Voorbereiding: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Bereiding
Zalm Spoel de zalm af onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier.
Verwijder eventuele graten. Laat de zalm in de koelkast goed drogen.
Avocado Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil een snijd in kleine blokjes.
Vermeng de blokjes met de helft van de mayonaise en de wasabi.
Limoen mayonaise Boen de limoen goed schoon en rasp de schil.
Snijd een plakje per couvert voor de garnering.
Meng de overgebleven mayonaise met de limoen zest.
Zalm vervolg Neem de zalm uit de koelkast en snijd deze in kleine blokjes.
Pers de overgebleven limoen uit en meng dit door de zalm.
Bord opmaken Plaats de pasring op een bord en vul met de helft van de wakame. Druk goed aan.
Leg daarop de helft van het avocadomengsel en druk ook goed aan.
Vervolgens leg je de helft van de zalm op de avocado, druk ook voorzichtig aan en strijk glad.
Daarover smeer je een laagje limoenmayonaise.
Garneer met een schijfje limoen en de wasabi caviaar en klaar is je zalmtartaar.
Herhaal deze stap voor de tweede portie.
Tips
Benodigdheden:
een pasring voor de opmaak
Tags: zalmtartaar, wasabiparels, wasabi kaviaar, wakame
